Ha Önnek nem tetszik a jelenlegi időjárás...
Változtassa meg klímatermékeinkkel: hűtsön vagy fűtsön!
2019. december 15. (vasárnap)
Névnapok: Valér
 
KLÍMA ÉS LÉGTECHNIKA
|
VÍZ, GÁZ, FŰTÉS
|
ÉPÍTŐIPAR
|
FESTÉS
Iratkozzon fel hírlevelünkre:
 
  MENÜ
  Főoldal
  Cégünkről
  Termékek
  Klíma lexikon
  Katalógusok
  Referenciák
  Szervíz és karbantartás
  Árajánlat kérés
  Partnerek
  ElérhetőségekKLÍMA LEXIKON

Legkondicionalas.hu - Klíma lexikon


Tanácstalan percek, idegen szakszavak, kifejezések. Ugye nem ismeretlen az Ön számára sem? A klímatechnológia is számtalan szakmai kifejezéssel jár, alapvető fogalmakkal, melyekkel nem árt tisztában lennie, mielőtt belevágna lakása klimatizálásba!
Klíma lexikonunk megadja kérdéseire a választ!

Automata újraindítás funkció
Áramkimaradás, áramszünet esetén a berendezés automatikusan újraindul, az előzetesen beállított értékeket követve.

Fan coil
Kompresszor helyett a víz fűtő és hűtő hatását használja fel. Ideális nagyobb családi házak vagy irodaépületek fűtésére, hűtésére.

Fix fordulatszámú berendezés
A klímaberendezés szabályozása a kompresszor ki- és bekapcsolásával történik. A belső hőmérsékletet kiegyenlítetlenné és ingadozóvá teszi. Nem energiatakarékos megoldás!

Fojtószelep
A hűtőkörfolyamat alkatrésze, melynek feladata, hogy az elpárologtatóba csak folyadék halmazállapotba jusson be a hűtőközeg.

Folyadékhűtő
A hűtési folyamatban van szerepe, ez az alkatrész biztosítja a másodlagos hűtési közeget, például a vizet.

Hőszivattyús berendezés
A klímaberendezés az átmeneti és téli időszakban fűtési üzemre is alkalmas. Néhány klíma berendezés a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat is képes kiegyenlíteni, megfelelően fűteni.

Hűtőközeg
A hűtőkörfolyamatban keringő közeg. A modern légkondicionáló berendezésekben manapság már többféle anyag kerül alkalmazásra hűtőközegként. Ezek közös jellemzője, hogy nem tartalmaznak az ózonréteget erősen károsító HFC, vagy HCFC gázokat más néven freont.
Pl. a ma használatos típusok: R410a, R407c.

Inverteres klíma
Az inverter technológia fő előnye a gazdaságos energia használat. Az inverter szabályozza a klíma berendezés működését, alacsony fordulatszámra kapcsol, ha nem szükséges a magas, a hőmérsékletet így jóval pontosabban lehet szabályozni. A hagyományos készülékek a hőmérséklettől függően be- és kikapcsolnak, ami sokkal nagyobb energia veszteséggel jár.

Kettős forgódugattyús kompresszor
Toshiba technológia: két ellentétesen forgó kompresszorból áll, mely garantálja a mechanikus stabilitást és az alacsony szintű rázkódást. A fordulatszám kiválóan szabályozható, a teljesítmény igényeknek megfelelően. A hagyományos kompresszoroknál jóval alacsonyabb zajszinttel rendelkezik.

Kompresszor
A klímaberendezés legfontosabb alkotóeleme a kompresszor. Ez a legnagyobb áramfogyasztó, a legnagyobb zajforrás és a legdrágább alkatrész. A kompresszor minősége alapvetően meghatározza a klímaberendezés minőségét.

Levegő ionizátor
A levegőben található ionokat negatív töltéssel látja el. Tanulmányok igazolják, hogy a negatív töltésű ionok a levegőben pozitív hatással vannak az anyagcserére, frissítik a testet, a szellemet.

Mono split klíma
Egy kültéri és egy beltéri egységből álló klímaberendezés.

Multi-split berendezés
Egy kültéri egységre több (kb. 2-4db) beltéri egység kapcsolódik.

Műanyag szűrő
Minden berendezés tartozéka egy nagy felületű, mosható, műanyag szűrő, mely a levegőben található porszemcséket szűri ki.

Működési tartomány
A klíma berendezések teljesítménye hűtő-fűtő üzemmódban. Egyes klíma berendezések elég széles tartományban képesek működni.

Plazma szűrő
Két lépcsőben működő, hatékony elektromos szűrő, mely garantálja a legkisebb szemcsék kiszűrését.

Precíz hőmérséklet szabályozás
Az inverteres technológiának köszönhetően a helyiség hőmérsékletének beállított értéke gyorsan elérhető, és azt a későbbiekben precízen, hőmérséklet ingadozás nélkül képes biztosítani.

Split klíma
Osztott klímaberendezés, amely 1 db kültéri és 1 vagy több beltéri egységből áll.

Super fertőtlenítő szűrő
Intelligens szűrőrendszer, mely bambusz-, ginkó kivonatok és bioenzimek segítségével hatékonyan felveszi a harcot a kellemetlen szagokkal, baktériomokkal, vírusokkal és allergénekkel.

Szerelési csőhossz
Split klímák szerelése során a minél rövidebb csőhossz kialakítására kell törekedni, melyet a kompresszor teljesítménye határoz meg.

   Légkondicionálás.hu © 2005-2010
c-o-r-e